Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Hoe bewustzijn, gezondheid en alle levens zijn verbonden

25 oktober 2023 @ 19:30

Na een paar lezingen vanuit de Gezond Verstand groep met de titel Baas over eigen Gezondheid, is het weer tijd voor een nieuw onderwerp.
We hebben Peter Sattva bereid gevonden een presentatie te geven over “zijn reis” na een doorgemaakte hersenziekte.
Titel presentatie: Hoe bewustzijn, gezondheid en alle levens zijn verbonden. 
Hieronder Peters inleiding voor de presentatie op woensdag 25 oktober:

Als ik het met mensen over ´bewustzijn´ heb, blijkt vaak dat ze wat anders bedoelen dan ik.Hetzelfde gebeurt als we het hebben over ons ego, dus hebben we het niet altijd over hetzelfde.Terwijl iedereen denkt te weten waar we over praten, heeft iedereen het over wat anders.Dat geldt niet alleen voor ons als leken, maar gebeurt ook in de huidige medische wetenschap.Op mijn 51ste werd door een herpes encefalitis meer dan ¼ van mijn hersenen weggevreten en raakte ik in coma.Mijn vriendin werd verteld dat ik een kasplantje zou zijn en nooit meer wakker zou worden.Ondanks die voorspelling ging ik na 3 maanden ziekenhuis, in een rolstoel naar de revalidatie.24 Jaar later rijd ik nog steeds motor, ondanks dat ik daarna nog van alles brak en verbrijzelde.Ik denk ontdekt te hebben dat bewustzijn in staat is om ons te helen zonder medische inmenging.Ik denk ook dat we dat niet kunnen ´doen´, maar wel kunnen laten gebeuren: toe kunnen laten.Ik denk dat het ´onderdrukken´ van de kwaal / letsel, door operaties, of medicijnen, niet werkt.Bewustzijn blijkt een helende factor te kunnen zijn als je stopt met het bestrijden van de kwaal.En wat ik met bewustzijn bedoel, maak ik duidelijk met videobeelden en persoonlijke uitleg.

Datum:            Woensdag 25 oktober.
Entree:            € 10,-   Koffie en thee inbegrepen. 
Aanvangstijd:  Inloop 19.00 uur- 19.25 uur, start presentatie 19.30 uur.
Locatie:           De Krachtstek, Oosteinderweg 24, Wognum. Er zijn enkele parkeerplekken op het terrein, naast en achter het pand. Parkeren kan ook op de parkeervakken langs de weg of bij het stationnetje van de stoomtrein op de Spoorstraat. Daarvandaan is het 5 minuten lopen. Tevens is er een bushalte op enkele meters van de Krachtstek, busnr. 133, bushalte Oosteinderweg. 
Aanmelden:     Via onderstaande link. Als het goed is, krijgt u daarna een bevestigingsmail. Gebeurt dit niet, dan kunt u mailen met de vraag of u op de lijst staat. Aanmelding is niet vrijblijvend. Wij maken kosten en spreken een bedrag af, met degene die de lezing geeft. Als u zonder afbericht (uiterlijk 24 uur van te voren), niet aanwezig bent, dan brengen wij het entreebedrag als kosten in rekening!
Aanmeld link:                https://forms.gle/bej1JqUz4EvCpE788

 

Wij hopen u weer te mogen ontmoeten,
Hartelijke groet,
Ria van der Gragt (tel. 06 1351 8793)
Marry Hoogeboom (06 3007 9994).

 

Gegevens

Datum:
25 oktober 2023
Tijd:
19:30